IMG_0044.JPG

Krisestyring

Ingen går igennem livet uden kriser og kritiske hændelser. Når en krise eller en alvorlig hændelse rammer, er det ekstremt vigtigt, at man som virksomhed eller som familie har forudsætningerne for, og praktiske redskaber til, at navigere i det, der er opstået.

En situation der virker harmløs, kan hurtigt udvikle sig til en krise hvis den ikke bliver håndteret hensigtsmæssigt allerede i starten – og det er derfor vigtigt, at man på forhånd har taget stilling til – og optimalt har indøvet – hvem gør hvad, hvad skal der gøres, hvordan skal man agere, og hvem kan få til at hjælpe.

Jeg har, på baggrund af et stort antal sager hvor krisestyring var en essentiel del – sammen med en af Danmarks dygtigste krise og business-continuity specialister, Christian Thygesen fra Rezilienze, udviklet en række værktøjer og procedurer, som er simple, praktiske, umiddelbart anvendelige og operationelt afprøvede.

Christian og jeg har sammen – over en periode på 3 år – implementeret værktøjerne og procedurerne hos firmaer i Danmark og i mere end 33 lande. På tværs af kulturer, sprog og grænser – i alle forskellige lag af organisationer fra byggepladser til bestyrelses lokaler – og på tværs af mange forskellige ’politiske’ dagsordener.
Krisestyrings-platformen er en simpel værktøjskasse som alle krise-teams kan anvende. Alle værktøjer er afprøvede ’live’ i kriser – og vi har fået et meget stort antal meget positive tilbagemeldinger fra dem der har været igennem vores seminarer, og de der har skullet anvende værktøjerne i virkelige hændelser.

Værktøjerne implementeres bedst ved en 1 til 2 dages workshop hvor det udvalgte krise-team, eller familien, samles og sammen får præsenteret og indøvet materialet.

Da vores grundprincip er, at alt hvad man etablerer og iværksætter i forbindelse med kriser og sikkerhed skal tage udgangspunkt i en analyse af det for virksomheden eller familien relevante trusselsbillede, er det vigtigt, at afsætte en til to dage før workshoppen til gennemførelse af interview og udarbejdelse af en basis kriseplan. Det er denne plan krise-teamet arbejder efter når værktøjerne og metoderne indøves.

Ved workshoppens afslutning aftaler vi det videre forløb, som typisk består af en opsamling af erfaringerne fra workshoppen, og de diskussioner der har været i løbet af dagene. Alt bearbejdes og der udarbejdes en kort, simpel og operationel kriseplan som er baseret helt på virksomhedens eller familiens individuelle situation og trusselsbillede.

Fra mit arbejde som gidselforhandler ved jeg af erfaring at der er enorm forskel på, at træde ind et bestyrelseslokale, eller en stue hos en familie, hvor man allerede har tænkt over og indøvet en krise håndtering, og at træde ind de samme steder hvor der ikke er noget der er tænkt over.

Der hvor procedurerne er kendte og indøvede kan jeg med det samme gå i gang med at løse problemet, og vi mister der ikke værdifulde timer. Der hvor jeg træder ind og intet er på plads – der mister vi meget tid på at få styr på selv de basale ting. Det øger risikoen for at krisen udvikler sig negativt – og i gidsel sagerne forlænger det ofte offerets uheldige situation.

Kontakt mig for et møde om jeres risiko-profil, og lad os finde ud af hvad der for jer vil være det optimale krisestyrings redskab.